Doorgaan naar hoofdcontent

Fold over bag - leer

Ik zit al mijn halve leven achter de naaimachine maar ik heb nog nooit met leer gewerkt. Raar eigenlijk want ik vind het een prachtig materiaal. Vorig jaar heb ik op de stoffenmarkt in leiden mijn eerste stukken leer meegenomen. Van de eerste stukken die ik gemaakt heb, een i-pad sleeve voor mijn zwager en een portemonnee voor mijn lief, heb ik geen foto's maar mijn derde project is erg goed geslaagd al zeg ik het zelf...


Een fold-over bag met marine streep. Het kwastje met fluor accent geeft hem net dat beetje extra en zorgt ervoor dat hij niet tuttig geworden is.


Zelf zo'n leuke tas maken, geen probleem.

Benodigdheden:
leer
40 cm streepjesstof van min. 140 cm breed
rits 22 cm
garen
biasband 1 m
2 passanten
4 holnieten
fluor koord




Begin door alle stukken op maat te maken zodat je straks in een keer alles in elkaar kan zetten.

Schouderband:
Snij van het leer een lange smalle strook van 2,5 cm breed van 130 cm lang. Is je stuk leer niet breed genoeg dan kun je ook een paar stroken van 2,5 cm breed snijden tot je de juiste lengte bereikt hebt. Knip voor de binnenkant van de schouderband een strook van 140 cm lang en 3,5 cm breed van de streepjesstof. Om straks het in elkaar zetten te vergemakkelijken kun je het beste de 2 zijkanten omvouwen en platstrijken zodat je stoffen band een breedte van 2,5 cm heeft. Snij ook nog 2 extra stukjes uit het leer van 2,5 x 5 cm om straks de band mee vast te zetten aan de tas.

Tas:
Snij 2 stroken van 8 x 25 van het leer.
Knip 2 stukken van 25 cm breed bij 30 cm uit de stof.

Het in elkaar zetten:
Leg het stuk leer en het stuk stof voor de tas op elkaar. Zorg dat de stof net een tikje terug ligt ten opzichte van het leer en stik 1 cm vanaf de rand deze twee aan elkaar. Vouw de stof naar boven en stik nu vlak langs de rand van het leer zodat je een mooi dubbel stiksel krijgt.  Herhaal dit voor de andere kant van de tas.

Stik aan iedere kant van de rits een van de zijkanten van de tas.

Vouw nu de beide zijden dubben zodat ze met de verkeerde kant op elkaar liggen en speld rondom vast. Neem de 2 extra stukjes leer vouw deze door de passanten. Plaats deze aan beide zijden op 20 cm van de onderkant in de zijnaad. Stik rondom dicht. Werk de naden aan de binnenkant af door er een biasbandje overheen te stikken.

Leg voor de schouderband het leer en de al eerder gestreken stoffen band met de verkeerde kanten op elkaar en stik deze aan elkaar vast. Rijg de band door de passant en zet vast met een paar steken. Controleer eerst de lengte en zet daarna de andere kant vast. Sla voor extra stevigheid aan iedere kant 2 holnieten.

Als extra versiering heb ik een kwastje toegevoegd.



Follow my blog with Bloglovin

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vakantie project

Ik was online op zoek naar een nieuw project om mee te nemen op vakantie toen ik de "call the midwife blanket" tegen kwam op pinterest.  Rebecca van Little monkeys crochet zag een leuk dekentje voorbij komen in het programma "call the midwife" en schreef het patroon hiervan op. (Hieronder de link naar het originele patroon en de Nederlandse vertaling) http://littlemonkeyscrochet.com/call-the-midwife-inspired-baby-blanket-free-pattern/  http://littlemonkeyscrochet.com/call-the-midwife-baby-blanket-nederlandse-vertaling/ Zelf werk ik liever met een haakschema, zeker wanneer ik, zoals je hier naast kan zien, lui op een vakantiebedje wat lig te haken of thuis voor de tv zit. Met een uitgeschreven tekst ben ik iedere keer de draad kwijt...  ;-p En ik ben vast niet de enige die hier last van heeft dus om alle vakantiegangers te helpen heb ik hieronder het schema geplaatst. Let op!!! Ik heb een paar kleine aanpassingen op het origineel gemaakt zodat hij aan

Call the midwife blanket

Zoals je in mijn vorige blogbericht kon lezen ben ik in de vakantie een nieuw project begonnen. Het heeft even geduurd maar mijn "call the midwife blanket" is af! Hieronder een paar afbeeldingen van het resultaat.  Ben er zo blij mee!!! Uiteindelijk is hij 11 blokken breed en 16 blokken lang geworden . Dit is iets langer dan normaal maar ik heb er een die graag met zijn kontje in de lucht slaapt dus wat extra ruimte is wel fijn...