dinsdag 1 oktober 2013

Hervonden hobby - quiltenNiet zo lang geleden heb ik weer een oude hobby opgepakt,quilten. Waar ik vroeger vooral het kleine prutswerk leuk vond, Quilts met veel afwisselende vormen en kleine pietepeuterige stofpatronen ben ik nu 180 graden om. 


Grote grafische patronen zijn nu meer mijn ding. In mei heb ik voor mijn zusje bovenstaand grijs chevron quilt gemaakt met een retro bloemetje op de achterkant. Mooi verjaardagscadeau en ondertussen al volop gebruikt aan de foto's op facebook, pinterest en whatsapp te zien.

En nu voor mijn moeders 65e verjaardag heb ik mijn tweede quilt gemaakt - summer breeze. De stof voor de achterkant kwam ik tegen in een stoffenzaak in Spanje. Hij is iets zwaarder dan wat ik normaal zou gebruiken maar ik kon hem gewoon niet laten liggen. Voor de voorkant heb ik wel 6 verschillende ontwerpen gemaakt maar uiteindelijk ben ik heel erg blij met het resultaat. Het blauwe randje geeft hem net dat beetje extra ook al heeft het me flink wat speldenprikken in mijn vingers gekost...    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten