maandag 18 april 2016

Paspoort mapje

Op Instagram heb ik afgelopen najaar de instaswap fall editie voorbij zien komen. Het idee achter de Instaswap is, bezorg iemand een geweldige dag door hem of haar op een afgesproken datum een kleinigheidje te sturen. Liefst zelfgemaakt en het maakt niet uit hoe duur, je kan het zo gek maken als je zelf wilt. (Ga naar instaswap.nl voor meer informatie.) Toen ik dan ook de inschrijving voor de #instaswap2016springedition voorbij zag komen heb ik ook geen moment getwijfeld en me gelijk aangemeld. 

Mijn swapmaatje houdt erg van reizen en ik weet het, niet iedereen is zo'n warhoofd als ik, maar een mapje waar je alles bij elkaar kan stoppen zodat je met een gerust hart op weg kan is toch voor iedereen een goed begin van de vakantie! 
Ik wilde genoeg ruimte in het mapje voor een notitieboekje, 2 paspoorten en wat spulletjes die je onderweg verzamelt. 

Je begint met een rechthoekige lap leer waar je het notitieboekje en de paspoorten op legt om de maat te bepalen. Om de maat te controleren heb ik de zijkanten even met washi tape aan elkaar gezet en alles nogmaals gepast.

Om een het net wat extra's te geven heb ik het mapje voorzien van de zin "to travel is to live" afkomstig uit een toepasselijk gedichtje van Hans Christian Andersen.
To move, to breathe, to fly, to float,
To gain all while you give,
To roam the roads of lands remote,
To travel is to live.

Om het mapje te maken vouw je het leer in drie├źn. Klem of plak de twee zijkanten op elkaar. Om een mooier resultaat te krijgen heb ik eerst met een 5-tandsholpijp eerst de naaigaatjes voorgeslagen waarna ik met ijzergaren het met de 2 naalden methode in elkaar gezet heb.


Nog een laatste keer passen en dan is hij klaar om in te pakken en te versturen naar mijn swapmaatje. Hopelijk is ze er blij mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten